SHÇEK Genel Müdürü: Bölücü ve irticacıya evlatlık vermiyoruz

Haber Giriş : 24 Kasım 2005 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış, vekillere ?koruyucu aile' kriterlerini açıkladı. Barış, ?Anayasal çerçeve içerisinde bölücü ve irticacı faaliyet kapsamında olanlara evlatlık vermediklerini' bildirdi.

TBMM Töre Cinayetlerini Araştırma Komisyonu'na ikinci kez gelen İsmail Barış, komisyon üyelerinin ?evlatlık verme' ve ?koruyucu aile' konusunda kurumun çok fazla titizlendiği ve ailelerin zorluk çektiği eleştirilerini yanıtladı. Barış, kriterlerinin ne olduğunu soran CHP'li milletvekillerine şunları söyledi:

?Burada en temel iki unsur var. Çocukların Anayasa'da yazan ölçüler içerisinde yetiştirilebilmelerini sağlayacak aile seçimi önemli. Bunun üzerinde kurum titizlikle duruyor. Çocukları cinsel ve ticari anlamda istismarın olup olmadığı konusunda da titizlikle duruyoruz. Koruyucu aileleri de hassasiyetle seçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda yazan hassasiyetler önemli. Hem irticai faaliyetler, hem de bölücülük açısından inceliyoruz. Sizin hassasiyetiniz neyse biz de aynı hassasiyeti gösteriyoruz. '

Denetimde eksiklerimiz var

İsmail Barış, evlatlık verilen aileleri daha sonra denetleme imkanı konusunda sistemin zafiyetleri olduğunu söyledi. Bu konuda sivil toplum örgütlerinden yardım almayı planladıklarını ifade eden Barış ?Denetim amacıyla sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmayı planlıyoruz. Bunlardan biri Aziz Nesin Vakfı. Bakanın da katılımıyla STÖ'lerle toplantı yaptık. Çok iyi sonuçlar aldık' dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber